16 augusti 2008
15:00

Referat: Hyllie IK - AIF Barrikaden

Startelvan: Rafael O - Henrik Ni - Alex, Hampus, Martin, Kwame - Kristoffer, Fredrik S, Mick, Daniel - Johan L

Avbytare: Anders S (spelade anfallare hela 2:a halvlek), Claes W (kom in efter 33 min då Hampus gick ut på högerbacken och Alex gick ut) samt Andy och Stefan som aldrig kom in.

Redan efter 6 min hade Fredrik S en frisparkkanon i ribbans underkant från mycket långt håll. Målvakten hade varit helt chanslös om den gått lite lägre.

Halvleken bjöd annars på ett defensivt spel från vår sida och vi kom inte alls till några andra målchanser. Inte heller de hade särskilt många heta chanser trots ett mycket klart spelövertag. Bollen var väldigt mycket på vår planhalva men de skapade bara 2 bra chanser innan de i 34:e min kunde göra 1-0 efter ett inlägg från vänsterkanten som stöttes in på volley från nära håll. Deras ledning inför halvtidsvilan var emellertid mycket välmotiverad.

I andra halvlek gick vi över till 4-4-2, flyttade upp Henke på mittfältet och tog ut Mick.
Trots att vi nu hade ganska kraftig motvind blev matchbilden redan från början en helt annan än den i första halvlek. Vi förlade mycket av spelet på deras planhalva och skapade också en skaplig målchans redan efter 8 min men annars misslyckades vi ofta med den allra sista passningen. Nu var det ofta Hyllie som fick kontra och det gjorde de bra och hade 2 bra lägen redan innan de i 64:e min fick 2-0 alldeles gratis efter en helt misslyckad bakåtpassning från vår sida.

Vi fortsatte att kämpa och hade ett bra spel ute på plan utan att komma till något vasst avslut. Nästa motgång kom redan i den 70:e min då Henke fick sitt 2:a gula kort - lika hårt dömt som det 1:a - och således blev utvisad. När de 4 min senare gjorde 3-0 gick vi ner på en trebackslinje, tog ut Martin och satte in Mick på mitten. I 80:e min fick så en av deras spelare sitt 2:a kort och fick lämna planen. Vi fortsatte med ett bra passningsspel och på övertid fick vi så utdelning sedan Johan L avslutat säkert efter en frispelning från Fredrik.

3-1 till slut således, vilket väl var rättvist totalt sett till målchanser. Dock var vi spelmässigt väl så bra som Hyllie i andra halvlek. Resultatet var väl också hyfsat hedrande eftersom Hyllie som ju leder serien överlägset och också visade varför i dagens match. De verkar väldigt gedigna med få svaga punkter.

Till sist en kuriosagrej som om det stämmer (inte riktigt säker men nästan) måste hända max en gång på tusen: matchen innehöll en enda hörna!!!!!